Thread: Arta gătitului
View Single Post
Old 04 Apr 2011, 09:38   #381
rvn
Scorpia cinefiscalitatii
 
rvn
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 4,621
prajitura cu mere,chiar e simpla!
aveti nevoie de:
- 1kg sau 1kg si1/2 de mere.va recomand merele mai zemoase si daca se poate sa fie din productie autohtona,ar fi excelent.merele din import sunt vacs.
-6-8 oua,in functie de marime
-6 linguri de faina
-6 liguri de zahar+ o jumatate de cana pentru presarat pe mere
-1 l lapte
3-4 linguri de gem de caise sau prune,de preferat facut in casa...
-2 pliculete de zahar vanilinat
si mult chef de treaba...
merele se curata de coaja si de casutele seminale, se taie rondele subtiri si se aseaza in tava unsa cu putin unt.deasupra se presara zaharul( jumatatea de cana) si vanilia.se baga in cuptorul incins dinainte.
intre timp,se pregateste o budinca din laptele fiert in prealabil,in care se adauga galbenusile amestecate cu cele 6 linguri de zahar si faina si cea de-a doua vanilie.totul se amesteca la foc mic,cateva minute,pana se incheaga faina.atentie,amestecati continuu,pt evitarea cocoloaselor!
se scoate tava din cuptor si peste merele deja putin coapte se aseaza budinca in strat uniform.
se reintroduce tava in cuptor si intre timp,din albusurile ramase se prepara bezeaua care se amesteca treptat cu gemul,pana arata ca un sufleu.
se scoate tava din cuptor pentru a doua oara si bezeaua devine cel de-al treilea strat.in max.15 minute se rumeneste. nu va speriati,se va umfla rau,dar nu va curge din vas.
dupa ce se raceste un pic,optional,puteti face un sirop de zahar ars cu cacao pe care sa-l aplicati deasupra. va fi buna de mancat,de-abia dupa ce a stat cateva ore la frigider.

Last edited by rvn : 04 Apr 2011 at 09:41.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif