Thread: "Black Swan"
View Single Post
Old 27 Mar 2011, 21:49   #87
PoliFanAthic
Guru

PoliFanAthic

Send a message via ICQ to PoliFanAthic Send a message via AIM to PoliFanAthic Send a message via MSN to PoliFanAthic Send a message via Yahoo to PoliFanAthic
Niste spoilers aici.

Poate e doar parerea mea, dar nu e nimic cu adevarat neobisnuit si nebunesc in film in prima jumatate de ora si chiar dupa nitel. Cam tot ce se intampla pana cand incepe explorarea de sine e in limitele unei persoane relativ normale, dar poate prea introvertita. Nu cred ca poti spune ca disciplina si pasiunea ei pentru perfectiune definesc in mod neaparat o persoana cu probleme. Chiar si cearta cu mama in faza tortului nu spune ca ea are o problema mare, ci ca mama are.

Cand elementele disfunctionalitatii ei apar pentru prima oara, nu sari la concluzia ca are o disfunctionalitate. Aceasta se confirma doar prin repetivitatea elementelor.

Odata ce obsesia controlului se dilueaza si face tranzitia in "lebeda neagra", lumea ei chibzuit construita incepe sa se sfarme si realitatea devine difuza. Tot felul de efecte mai mult sau mai putin evidente indica la evolutia unei transformari, dar am impresia ca majoritatea lucrurilor care se petrec sunt reale, mai putin trei scene in seara cu pricina si seara premergatoare.

Am surprins o imagine care am convingerea ca nu e intamplatoare, cand Nina si Lily se intorc dupa petrecere, deci o scena imaginara, prin care se confirma, sa-i zicem, transfuzia ce-a avut si are loc: http://postimage.org/image/wybdrksk/ (Nina stanga, Lily dreapta, cele doua jumatati)

Pana la urma filmul prevesteste de la inceput ce se va intampla, din scena visului, dar maniera in care se desfasoara evenimentele din film si ritmul calculat care se intensifica ideal pentru un final, vorba vine, apoteotic m-au surprins si marcat in aceeasi masura.

Last edited by PoliFanAthic : 27 Mar 2011 at 21:52.
PoliFanAthic is offline   Reply With Quote sendpm.gif