Originally Posted by Rapture:
Aveţi bun simţ în general? Dacă da, care sunt excepţiile şi cum vi-l păstraţi în jungla asta urbană ? Le trageţi atenţia persoanelor cărora le lipseşte aşa ceva?
|
Consider ca da, in general da. Exceptiile sunt multe si pot scrie multe randuri. Atrag atentia, dar in ce cele mai multe ori este inutil si ajung usor la furie verbala, si sfarsesc in monolog, este inutil te lupti cu ce nu poti invinge.
Bunul simt, cred ca in momentul de fatza ca este strain unei 70% din populatie. Datorita job-ului petrec perioade scurte sau lungi de timp prin tara. Cel mai mult bun simt pot spune ca l-am intalnit in Timisoara. Am stat 4 luni de zile, am vazut oameni respectosi, rabdatori, asculta iti raspund (eu sunt din Buc. iar totul imi pare in reluare, chiar m-a scos din minti acest lucru). Copii parca sunt "dresati" vorbesc normal, nu urla ca descreieratii, nu alearga ca besmeticii, nu injura, nu merg inaintea parintilor, etc. Parca am fost in alta TARA nu in Timisoara - Romania. Raspunsul e simplu, anii dominatiei austro-ungare si-au lasat amprenta in urbanism, cladiri, estetica dar si in educatie si bun simt (nu fac elogiul nici unei ocupatii straine), dar in capitala parca sau strans toti trogloditii, balele bipede, manelistii, prost gustul si tot ce inseamna un om needucat, incult, analfabet.
Inchei cu o fraza: " Ce era inainte o RUSINE azi este o VIRTUTE , ce era inainte o VIRTUTE azi este o RUSINE.