draga portaporter,
Unii aleg sa fie numiti cronicari, altii critici. ai dreptate, hotarul dintre cele doua ar trebui mai bine intarit. Totusi, lipsa de studii de specialitate nu prea are legatura cu abilitatile respectivilor in varii comitete si comitii. Ca daca era asa, "tehnocratii" din juriile CNC nu ar fi dat niciodata punctajele ale maricele unor scenarii de Lustig, Popovici, Serbanescu, etc. Si-nc-o chestie. Cei de meserie au bisericute, cine cu cine a lucrat cine cu cine se-ntelege, cine pe cine a impins inainte. Criticii nu. Am mai multa incredere in obiectivitatea lor decat in a lui Nae sa judece un Radulescu sau a unui Muntean sa judece un Porumboiu. Sau a unui director de imagine sau scenograf sa judece orice.
PS - nu amesteca lucrurile. Filmul nu-i o chestie precisa asa cum ii medicina. Aici intervine criteriul estetic, trebsoara eminamente subiectiva de tipul imi place, nu-mi place. Nu m-as baga sa pun diagnostice, dar n-am nici o jena sa spun ca tocanita lui cutare e prea fainoasa sau n-are carnea fiarta cat trebuie.
Last edited by Shaik_S._Peer : 07 Mar 2011 at 10:10.
|