L-am vazut si mi-a placut mult, cred ca e un film onest, adica nu-si fixeaza cine stie ce obiective grandioase, dar te prinde si te tine in priza. Numai bun sa pierzi 1-2 ore cu el
Legat de cronica lui Pitt:
"însă a face ca, după ce totul s-a rezolvat, să-i pice hodoronc-tronc fisa (aici, nasturele) unui personaj care până atunci n-a făcut decât să se menţină într-un paralelism precar şi aproape pasiv, fără ca în jurul lui să se constituie măcar un subplot suficient pentru a amorsa deznodământul (care, astfel, rămâne demonstrativ şi didactic, la modul: uite că binele învinge întotdeauna, ba încă pe toate planurile), e o formulă extrem de riscantă, când oricine ştie că un final cu adevărat consistent are întotdeauna o componentă de ironie: "binele învinge, dar nu fără un preţ!"
Cred ca scena finala cu nasturele e ok. E dedicata spectatorului, nu detectivului care oricum nu vede nasturele, dar vrea acelasi lucru ca si noi, sa fim siguri ca nu era vinovata. Dar spre deosebire de noi, el ramane in ceata. ("Chiar sperai sa-l gasesti?"). In afara de asta, a existat un pret.... actiunile lui Crowe duc (mai mult sau mai putin direct) la moartea a doi oameni, ceea ce pentru o persoana relativ "curata" moral, cum pare personajul lui, mi se pare un pret destul de mare.
In rest, sunt perfect de acord cu ce a scris Pitt, cu precizarea ca prefer un thriller interesant cu plusuri si minusuri unui film perfect dar plictisitor