Thread: Oscars 2011
View Single Post
Old 25 Feb 2011, 23:35   #227
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Originally Posted by sergiuseling:
@Liviu- Păi scena aia gay e momentul pentru care s-a dus lumea la cinema, punctul culminant, momentul în care tipa își dă seama că problemele ei pot fi rezolvate prin sexualitate.

Nu stiu cine s-a dus la film pentru asta... e un motiv jalnic. Tipa practic nu isi da seama ca problemele ei pot fi rezolvate astfel, totul vine mai degraba din subconstient, din dorinta de a fi perfecta creierul ei o ia inaintea constiintei, de asta totul e asa halucinant. Iar sexul e doar o metoda, probabil indusa de Thomas, ea avea nevoie de un mod de a simti latura aia rea, murdara, mai animalica a omului pentru a putea fi "lebada neagra" si a inceput sa faca asta gradat, inconstient. Asta e un mod, altul a fost razvratirea fata de mama sa.

Scena in sine e importanta in contextul filmului, reprezinta eliberarea Ninei, nu-i pur si simplu o scena gay pusa la intamplare.

Originally Posted by sergiuseling:
Dincolo tipa lesbiană are sex cu un tip hetero.

Nu are importanta, diferenta expusa de Moody e de alta natura. Se refera la modul in care filmul promoveaza relatia gay, astfel avand un oarecare context politic, la moda chiar, context care s-ar presupune ca ar ajuta la aprecierea oarba a filmului.

Black Swan nu promoveaza in niciun fel relatiile gay, dupa cum am spus, nu-si asuma niciun fel de pozitie, e doar o scena din film, iar ideea ei e cu totul alta, ce am zis mai sus.

TKAAR in schimb promoveaza relatia gay, arata ca poate exista o "casnicie' functionala intre persoane de acelasi sex, ba chiar pot avea copii si-i pot creste foarte bine. Scena de sex hetero aici e o greseala, mai mult un moment de confuzie, iar motivul nu e faptul ca nu era satisfacuta sexual si avea nevoie de un barbat, ci ca relatia se racise. Situatia e asemanatoare celei in care o femeie isi inseala sotul cu un alt barbat (zic femeie pt ca Moore s-ar parea ca era latura feminina in relatia respectiva).
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif