View Single Post
Old 20 Feb 2011, 00:34   #19
Moody
Veteran
 
Moody
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 282
Originally Posted by contlacinemagicieni:
Originally Posted by Moody:
Cum sunt 2012 si 28 weeks later inspirate din realitate? Plus ca ambele fac parte din categoria SF, deci fictiune.


E stiut ca la baza 2012 sta o profetie Maya. Si la fel de stiut e faptul ca cultura Maya avea date precise despre mai multe civilizatii care au populat pamantul, succesiv distruse de diluvii.

28 Weeks later e inspirat din lovitura data de activistii pentru protectia animalelor unui laborator stiintific in Marea Britanie. Evenimentul a fost dezvoltat pe larg de Danny Boyle in 28 Days later.

Avem conceptii total diferite despre ce inseamna inspirat din realitate. Chiar sunt curios daca in 2012 va fi potop si omenirea se va salva in submarine uriase asa cum se intampla in film. Stiu si eu cate ceva despre calendarul mayas si nu cred ca spune pe undeva ceva despre un potop. Din cate stiu eu calendarul mayas doar se termina brusc in 2012, fara vreo explicatie insa de ce se intampla asta.
Cat despre 28 weeks later nu l-am vazut dar doresc sa citez din sinopsis-ul de pe site si las la aprecierea fiecaruia daca este in concordanta cu realitatea :
"La şase luni după ce virusul turbării pustiise Anglia, carantina ia sfârşit. Forţele Speciale ale armatei americane, aflate la faţa locului, declară că războiul împotriva virusului a fost câştigat şi reconstrucţia Angliei poate reîncepe."
Moody is offline   Reply With Quote sendpm.gif