View Single Post
Old 06 Feb 2011, 21:15   #36
spriamarierose18
Junior

spriamarierose18

Lelouche, cred ca in atata timp ai vazut o gramada de filme rusesti si sunt convinsa ca multe ti-au placut. Pittbul a insirat regizorii cei mai mari, titanii cinematografiei ruse.... Eu eram fascinata de cinematografia rusa (nu spun sovietica, pentru ca regizorii vremii au stiut sa-si pastreze coloana vertebrala dreapta cu toata cenzura comunista) Eram mica, dar ma fascinau imaginile din filmele rusesti, ma fascina simplitatea scenariilor multor filme, firescul, banalul vietii de zi cu zi aduse la rang de arta. La multe filme aveam impresia ca ma uit la viata personajelor pe gaura cheii, sau sunt o musca pe tavan si ma holbez muta la ce se intampla in incapere... Mi-aduc aminte de filme marunte cu actiune marunta dar cat de omeneasca....Ma uitam la ele in transa. Evident nu tin minte titluri sau actori sau regizori...eram prea mica sa-i tin minte si nici nu cred ca ma interesau pana la urma... Era doar magia. Nu-ti pot recomanda din pacate nimic din aceste filme care aveau un farmec atat de aparte. Nu ma dau rotunda cu recomandari de filme clasice, iti spun doar ca mi-au placut intradevar filmele lui Bondarciuk Razboi si pace si Solaris.... Variantele americane au fost ...americane si atat. E ceva despre sufletul rus...care trebuie inteles. Daca gasesti unndeva, si poti sta in scaun nemiscat 4 ore iti recomand si Siberiada. Anul trecut m-am uitat muta la Mongol .. Nu l-am prins de la inceput, apoi am aflat ca era amprenta cinematografiei ruse acolo chiar daca a fost facut in Kazahstan...
spriamarierose18 is offline   Reply With Quote sendpm.gif