View Single Post
Old 30 Jan 2011, 12:21   #153
Unterhaltung
Senior

Unterhaltung

Continui sa cred ca horror-ul se gusta in functie de gradul de cultura cinematografica, sensibilitate, abordare personala a conceptului de teroare, etc. De ex, pentru unii, Buried poate fi un film extrem de sufocant si terifiant, cand altii il gasesc o varza. Altii gasesc placeri orgasmice in a vedea schingiueli si mutilari ca-n Saw sau Hostel, iar altii tremura la horror epidermic, gen Hellraiser. Personal, nu rezonez decat la filme care presupun un efort de imaginatie din partea realizatorilor (si-a mea, ca spectator), cele care nu fac uz in exces de mijloace vizuale si in care primeaza atmosfera (pentru ca daca nu faci sa-i pese spectatorului de personajele tale, ai putea la fel de bine sa le casapesti pe toate dintr-un foc, ca tot nu se va observa).

The Shining - si aici vorbesc de o farama de geniu (ca sa modifici litera lui King si sa transpui altfel teroarea pe ecran... e o chestie!)
The Others - exercitiu stilistic perfect de imbinare a atmosferei, muzicii, jocului actoricesc si sugestiei.
[REC] - claustrofobie prin definitie.

P.S. Tind sa cred ca The Blair Witch Project si Paranormal Activity au fost atat de hulite si puse la zid pentru ca si-au facut treaba la punct si virgula: au speriat. Ca au facut-o cu asa economie de mijloace cred ca nu a placut... Just my two cents.
Unterhaltung is offline   Reply With Quote sendpm.gif