View Single Post
Old 24 Jan 2011, 16:19   #1223
Vortex
Veteran

Vortex

Originally Posted by Iamsaved:
Eu una cred intr-o putere superioara oamenilor,daca unii vor s-o numeasca Dumnezeu sau Allah sau Buda sau mai stiu eu cum,treaba lor,eu nu am un nume.Pe de alta parte nu pot sa suport preotii.
Nu ai un nume pentru acea putere in care crezi ,dar e aceeasi la care se inchina cei ce o numesc respectiv la crestini,budisti si musulmani?De aici se intelege ca nu iti pasa ce fel de "putere" e forta in care tu crezi, ci doar ca tu crezi...cam riscant ,dupa mine,pentru ca poti la fel de bine sa crezi in altceva decat in ceea ce crezi tu ca e bine.Daca e sa fie aceeasi putere cu cea pe care restu' o numesc inseamna ca totusi ai un nume pe care probabil nu vrei sa-l folosesti;In acest caz ideiile,notiunile tale pentru credinta sunt aceleasi cu ale celorlalti,prin anaolgie insemnand ca aveti acelasi nume pentru aceeasi forta.Daca ai aceleasi confesiuni cu o religie,sa zicem crestinismul,nu poti pur si simplu sa faci cum te taie capu'!In orice disciplina exista o ordine,o randuiala si nu cred ca tu stai toata ziua,te rogi,tii post,te abtii de la pofte trupesti,sufletesti si altele,lucruri pe care le fac preotii,chiar daca in mare parte iti par blagoslovii fara rost,ei iti fac un serviciu,preotul nu este un titlu ci o slujire!