Originally Posted by copila_satanista:
Ok... discutia cu privire la Facebook este destul de complexa. Sunt pareri si pareri, multe destul de confuze. Facebook-ul poate fi privit in 2 feluri : la nivel de afacere si la nivel de site - retea de socializare.
Ca afacere este foarte bine gandit si a devenit un concurent infricosator de solid pentru restul retelelor de socializare care par a fi extrem de greu de egalat pe viitor.
Cat despre reteaua de socializare, eu vad problema in primul rand din punctul de vedere al efectelor diferite asupra oamenilor - ele pot fi atat bune cat si rele. Aici multi critica, se agita, discuta, se sperie etc. Treaba defapt e ca fiecare ia cat il duce capul ... astfel incat te poti alege cu o dependenta serioasa, cu aderarea la o realitate virtuala superficiala si poate inselatoare, poti fi manipulat in diferite moduri etc ori te poti folosi de modalitatile deosebit de facile pe care le ofera pentru obtinerea si impartasirea de informatii, pentru socializare (continuata in plan real), pentru ocazia de a te exprima, de a te relaxa.
Sa fim seriosi, nu e prima retea de socializare, dar complexitatea ei provoaca largirea plasei de efecte. Trebuie sa stim clar ce sa luam din toata chestia asta, in ce scopuri sa il folosim. Dar alegerile benefice presupun o personalitate puternica. O problema deosebit de grava este in cazul tinerilor carora rapiditatea cu care pot obtine informatii si multitudinea acestora, libertatea vasta, mediul creat de societatea din zilele noastre etc ...ii predispun la dezvoltarea unor personalitati mult prea putin definite, la naivitate si superficialitate.
|
copila,
ai zis-o cum nu se putea mai bine.
mie,nu mi-a lasat decat impresia (pe care o aveam,din auzite) si a "superficialitatii" sistemului de invatamant american.din cauza asta mi se pare needucativ,fiindca facebookul,dupa mine,nu este decat o mare pierdere de timp si de simt al realitatii,pe care tinerii,unii,nu toti,nu-l au.
eu cred ca amploarea pe care a luat-o virtualul,ca mod de socializare in momentul de fata,ar trebui sa ridice un semn de intrebare,chiar la nivel social.nu mi se pare mai putin nociv ca drogurile sau tigarile,de exemplu.
poate,iar gresesc.