Originally Posted by nume:
Maria Popistasu are farmec in secventa lunga de inceput. Ceea ce nu prea am priceput eu e de ce in timp ce Mimi Branescu e tuns de sotie in baie e in curu' gol si cu "podoabele" la vedere asa ... Pintilie style, da ma rog ... Mi-a placut si replica aia cu "si-a bagat mainile in gura copilului dupa ce te-a mangaiat pe tine la pula".
|
ai dreptate.
MP se contureaza mai bine in prima parte a filmului. mie mi-a placut si prestatia ei din secventa intalnirii celor trei la clinica.
in schimb, faza cu Mimi, cred ca a vrut sa fie cu schepsis.
poate mai bine se epila. cred ca ar fi fost mult mai interesant,desi cred ca daca stau bine si ma gandesc (ar putea fi o varianta la explicatie si asta),RM a vrut sa evite un cliseu cinematografic des intalnit.De regula, atunci cand intr-un film trebuie redate problemele intime ale unui cuplu, de cele mai multe ori am observat ca se apeleaza la urmatoarea scena care se petrece in dormitor si baia atasata acestuia:el,este deja in pat,citeste eventual o carte sau o revista si o asteapta pe ea sa iasa din baie.aici, imaginatia autorilor a adus pe ecran diverse moduri de a arata "raceala" existenta intre parteneri si ma gandesc ca poate RM a vrut sa evite lucrul asta,optand pentru scena tunsului in baie.
dar,ceea ce mi se pare interesant este faptul ca in ultima vreme,s-a apelat tot mai mult la nuditatea masculina in filmele romanesti ale noului val.iata,s-a amintit mai devreme si de scena din Boogie,acum vorbim desprea aceasta din Marti,dupa Craciun si cand se va lansa pe ecrane Aurora, cu siguranta multi vor comenta scena in care Cristi Puiu insista sa-si arate"podoabele",facand un dus prelungit intr-o baie in curs de renovare.
intrebarea mea ar fi:"de ce?".
poate n-avem actrite amatoare si capabile sa o faca?