Aham, am înţeles!...Sunt clasa a 10a şi am dat drept exemplu sintagma pe care ne-a dat-o la şcoală, doamna profesoara de română, cei drept prin clasa a 8a. Bunica şi mama mea sunt şi ele profesoare de română (mama de franceză mai exact, dar oricum ar putea preda şi româna) şi mi-au spus acelaşi lucru: "marea majoritate"
era considerat pleonasm, probabil înainte de apariţia Doom-ului, dacă acum spuneţi că nu este.
Când am spus " la case mai mari" nu ma refeream în special la TV, pentru că nu consider că televiziunea sau, mai exact, anumite persoane care lucrează în televiziune, sunt bune de urmat. Sau, am putea lua drept exemplu "mai marii" ţării noastre, dar exemplu negativ!
Legat de ce spunea Pitbull, despre "adevăratele pleonasme"...Pleonasmele sunt construcţii de cuvinte cu acelaşi sens. Exemplele pe care le-ai dat tu nu sunt pleonasme. O astfel de sintagmă se numeşte oximoron!(Am impresia că se numeşte aşa doar dacă este folosit în opere, deci dacă îl putem lua drept figură de stil. Nu sunt sigură, dat sper că nu mă înşel). Deci în loc de "babă tânără" este "babă bătrână", şi atunci da, este pleonasm.

Sper că nu te superi...că din câte am observat, sunt persoane pe aici care se supără dacă le contrazici...