Originally Posted by Pitbull:
E plin de scenarii plauzibile. Nu ti le pot însira pe toate aici, într-un topic de forum. Documenteazä-te.
Terminä cu dovezile. Tu esti un om credincios, îti folosesti inteligenta, credinta si deductia rationalä, n-ai nevoie de dovezi. Ce faci, pici în plasa asa-zisilor atei?
|
Orice pleacă de la niște dovezi. Dacă nu există nici cel mai mic sâmbure de dovadă atunci totul e speculație. Să dau alt exemplu extratereștrii sunt ca vampirii: din miliarde de oameni nici unul nu se transformă după moarte? Că doar sunt miliarde. La fel e și cu extratereștrii din miliarde de planete chiar pe nici una nu există viață inteligentă?
În altă ordine de idei credința în Iisus e o credință bazată pe fapte, Iisus chiar a Înviat din morți. Biblia e plină de date și evenimente reale.
Și eu unu nu cred în metafore biblice și mai știu eu ce alte chestii de genul. Sunt de acord că dat fiind faptul că au trecut mii de ani unele evenimente nu sunt redate exact și pot fi deformate. Dar nu văd de ce ar minți Moise în Geneză. Și la urma urmei dacă ești capabil să accepți că Iisus a Înviat din morți și prin urmare poate modifica legile naturii de ce nu se poate accepta că Dumnezeu a creat lumea în 6 zile?
Dacă o dăm în metafore imediat ajungem la faptul că și Învierea lui Iisus a fost o metaforă și că nu a avut loc și e cam gata cu creștinismul.