View Single Post
Old 02 Jan 2011, 18:57   #244
princess_peach
Guru
 
princess_peach
 
Join Date: Dec 2010
Posts: 335
Exclamation Șocant!

Originally Posted by buticut:
^ Probabil a considerat ca amandoi in tandem e un pleonasm. Acu' pe bune, daca si un pleonasm nesemnificativ e considerat perla, atunci eu sunt John Wayne.
Da...într-adevăr multe comentarii sunt greșite (fie că sunt scrise incorect din punct de vedere gramatical, fie că lipsesc virgule sau diacritice - dar asta nu este mereu așa important, fie că sunt pline de înjurături...). Cinemagia este un site serios, important, luat în seama de mulți oameni. Măcar acum ar trebui să lăsăm "limbajul de mess" de-o parte și să scriem normal, ținând cont și de faptul că pe messenger se scrie prescurtat din grabă sau din dorința de a scrie cât mai repede, de a fi primul care trimite. Aici nu este nevoie de așa ceva, deci...măcar acum puțina seriozitate.
Cât despre greșelile gramaticale......din ce în ce mai multe și mai importante. Deja multă lume spune "care" în loc de "pe care" şi din ce în ce mai multă lume face dezacorduri, lucruri care sunt pur şi simplu penibile. Dacă nu noi vorbim corect româna, atunci cine?!...Până unde o să meargă neinteresul asta? O să ajungă corecte dezacordurile...pentru că sunt folosite de majoritatea oamenilor...
Sunt pleonasme care, chiar dacă sunt greșite, sunt folosite și la case mai mari, gen "marea majoritate"(pleonasm pe care îl auzim foarte des, chiar și la TV), "am revăzut din nou", "m-am întors înapoi"...şi multe altele.
Ce pot să spun...puțin mai multă seriozitate! sau măcar, atunci când vine vorba de un film sau un actor, și părerile sunt diferite, se poate comenta și fără înjurături, că până la urmă gusturile nu se discută..

Last edited by princess_peach : 02 Jan 2011 at 19:13.
princess_peach is offline   Reply With Quote sendpm.gif