Uneori, chiar ma bucur ca oamenii nu citesc cronici inainte de a viziona un film. Daca s-ar intampla asta, iar oamenii ar da crezare acestora fara un minim de efort cognitiv propriu, industria cinematografica s-ar prabusi cat ai zice...
n-o faceti!
Filmul nu este nici pe departe catastrofal, asa cum afirma
unii(?). E un film comercial, fara pretentii de festival, incropit in 12 zile de niste oameni frumosi, deschisi (Bucur, Piersicut, Brugnar) si de niste tineri talentati, dornici de afirmare. Nu am vazut nimic fortat. Da, scenariul are hibele sale, dar, per total, eu zic ca e un film onest, cu un mesaj clar si util pentru generatia actuala de adolescenti. E un film necesar (parca am mai auzit replica asta, dar se potriveste aici).
Quote:
Cum mama dracu' afla Laura ca Mira(prietena ei) e ucisa de Ficat(Oreste),si mai mult,ca a avut si un complice - ca nimeni nu-i spusese ?
|
Simplu, de la Ficat insusi: Laura era terminata, beata si drogata, asa ca tipul nostru ii spune ceva de genul..
Auzi, fa?! Esti praf, nu te fute nici dracu'. Ma duc s-o fut pe ''ma-ta''.
Plauzibil, nu?
Quote:
Filmul a avut cronici - referitor la o nedumerire de mai sus.Daca nu ma insel,Valerian Sava a scris o cronica in "Observatorul Cultural",dar n-am citit-o,asa ca nu-ti pot spune daca a fost pro sau contra.
|
Zice asa Sava:
De fapt, "profanul" Dan Chişu e un postmodernist rafinat, liber de orice morgă snoabă, încît ar fi surprinzător să constatăm că nu-i ultragiază prea grav (n-am controlat, dacă n-a făcut-o deja) pe partizanii puri şi duri ai prea puţin cunoscutului, dar des invocatului André Bazin (profet, de fapt, al "cinematografului impur", nu al depăşitului "neorealism"), nici pe fidelii pudorilor de conivenţă.
...ceea ce distanţează acest experiment de comercialul facil, adjudecîndu-i virtuţi din sferele superioare ale culturalului şi artisticului, este însăşi trama multiplu etajată a filmului
Resul
aici.
Si parerea unui critic francez, care zice
tres bon film.
P.S. pentru cei ce n-au citit inca cronicile lui SMC si doresc sa o faca (desi nu stiu unde o pot face, afara de Cinemagia): n-o faceti! (joke).