Originally Posted by omudindulap:
Repulsion - vorbind de capodopere. Nu stiu daca filmul de fata este una, dar ce mi-a placut la acest film, pe langa mana lui Polanski, a fost interpretarea lui C. Deneuve.
|
Genial film care m-a bintuit citeva zile dupa ce l-am vazut .CDeneuve trebuia impuscata dupa acest film .

sau macar criogenizata.
Vin si eu cu topul saptamanii mele :
1.
Sans toi ni loi -1985 -
Agnes Varda - citeva zile din viata unei vagadoande sunt reconstituite in acest fals documentar. Fara dulcegarii ,fara imaginea cliseizata a bietului amarit parasit de societate.Viata frate ,viata reala .
9/10
http://www.youtube.com/watch?v=PjPmHslgazw
2.
Diner -1982 -
Barry Levinson - o placere sa-i revezi pe M
ickey Rourke ,Kevin Bacon ,Ellen Barkin,Daniel Stern s.a. la prima tinerete.Toata povestile acestor tineri se petrec in 1959 intr-un orasel american tipic.Mici drame ,probleme ale maturizarii totul tinut insa la foc mic.Nimic nu explodeaza,totul se rezolva pentru ca suntem inca in blinzii ani '50 .Nu tu hipioti ,negri ,lesbiene feministe sau vietnamezi. Bonus :scena cu floricelele
8/10
3.
The Cook, the Thief, His Wife & Her Lover-1989 -
Peter Greenaway - o petrecere prea stilata pentru vulgarul mafiot interpretat de
Michael Gambon (un Becali englez ) .Se mai adauga o
Helen Mirren sexoasa nevasta a mafiotului care-l insala in plin festin pe zurbagiu printre cratite ,conopida razuita si munti de telina. Sfirsitul aduce o binemeritata rafuiala .
8/10
4
.Safe -1995 -
Todd Haynes -
Julianne Moore in rolul unei femei atinse de toate alergiile din lume . Alergii si obsesii care ajung s-o izoleze de familie si societate intr-o comunitate de tip New Age.Un adevarat cosmar al Americii hiperindustrializate : chimicale ,bacterii ,poluare ,depresii ,boli psihice si in final izolare. De vazut de catre persoanele obsedate de ;E-uri ,diete ,retete naturiste ,homeopatie ,terapie ,ecologie ,s.a.
7/10