Intr-adevar, pe parcursul filmului nu pare prezentat astfel, ba chiar se autoironizeaza la un moment dat pe tema asta. Nu stiu cati ar avea curajul sa faca lucrul respectiv, desi poate un erou ar reprezenta o persoana care faca sacrificii pentru cei din jur si nu pentru propria persoana, de unde si termenul ceva mai bun de "survivor". La sfarsit sunt unele imagini cu diferite grupuri de persoane, precum si la inceput de altfel, e foarte posibil sa ma insel, dar eu le-am luat ca o comparatie intre multime si Aron, prezentandu-l cumva ca un erou, ceea ce e cumva daca ne gandim ca un astfel de lucru inspira multa dorinta de a trai.
Nu e cine stie dpdv grafic, nici sunetul nu mi s-a parut deloc deranjant, probabil sunt oameni cu ceva slabiciune la astfel de lucruri. Sange e intr-adevar, la un moment dat parca arata si ceva muschi si chiar un nerv daca am vazut bine. Oricum, mi-a placut ideea de a-si rupe oasele inainte, dureroasa cum e ea.
Ce n-am vazut in cronica Gloriei e cum o asemenea experienta te schimba, cat de revelatoare e ea si cum te face sa renasti. Ma asteptam sa spuna ceva despre asta, insa s-a limitat doar la "motivul predestinarii", fara sa spuna ce ar reprezenta mai exact bolovanul despre care Ralston spune ca il astepta pe el. As spune ca nu trebuie privit ca pe un bolovan, ci ca pe acel obstacol din viata care te schimba intr-o masura atat de mare incat practic esti renascut, totul despre viata ta trecuta, cat si despre ce urmeaza devine iluminat. Tocmai din punctul asta de vedere nu sunt de acord cu ea cand spune "rămânâne strict la povestea individuală a acestui Aron Ralston".
|