View Single Post
Old 23 Nov 2010, 10:30   #318
Federico
Snob Elitist

Federico

"The Exorcist" - ca horror nu prea si-a facut datoria din punctul meu de vedere, dimpotriva, in cateva randuri m-am surprins cu buzele incordate a zambet. Eu in general detest si ma feresc de horror-urile propriu-zise (pastile de oroare si teroare gratuite) dar de asta stiam ca e pe lista analizelor lui Rob Ager deci continutul m-a ademenit. Sincer sa fiu am inceput sa resimt niste fiori intensi abia citind cronica si descoperind substratul realist al povestii, cel bazat pe teoria abuzului sexual. Nu stiu daca in cazul in care nu as fi citit despre el, ar mai fi apraut efectele astea intarziate dar cert e ca interpretarea asta mi s-a parut super creepy si nu m-a lasat sa adorm usor. Ca executie, m-a deranajat inceputul, secventele de pe santierul arheologic carora nici acum nu le vad sensul, si proasta omogenitate a primei treimi - nu se incheaga deloc pentru ca nu se intrezareste intriga, parca nu duc nicaieri... plus ca naratiunea merge pe doua linii, cea a preotului si cea a fetei; iese un ritm foarte prost de aici; ca sa fac o comparatie e ca o ciorna pe care sunt schitate niste idei cu liniuta de la capat fata de forma rotunda a eseului in care vor fi asamblate. Ceva asemanator si mult mai strident se intampla si in prima jumatate a lui "Full Metal Jacket" .

Last edited by Federico : 23 Nov 2010 at 10:32.
Federico is offline   Reply With Quote sendpm.gif