marius_em, punem întreaga populație din RM la perete, și vorba lui Bregovic - kalashnikov! ? Capăt aberațiilor.
Pentru început am două întrebări:
1. Ai fost vreodată peste Prut, or contact cu românii moldoveni de-acolo? Asta ca să-mi dau seama dacă ceea ce spui se bazează pe informația din mass-meda, sau dacă e și o doză de introspecție.
2. Cine sunt acei /ei/ despre care scrii în ultima frază?
Ceea ce e clar pentru mine însă nu și pentru foarte mulți, este că toate teoriile gen formarea poporului român și a statului român, a existenței unui popor moldovenesc diferit de cel românesc vin de sus, de la un grup restrîns de oameni care înglobează fie policieni, fie așa zișii profesori (oameni care ar fi capabili să scrie cărți, manipuleze cu momente istorice, etc), dar Nu oamenii de rînd. Acum un alt moment, după teoria sovietică, perioada necesară pentru a converti/spăla creierii unui popor sunt necesari aproximativ 15, 20 de ani. Cît ia să educi o nouă generație, care acum în RM sunt fie părinți sau bunei, plus să luăm în considerație că RM la piciorul rușilor mai mult de 20. După care, limba română, istoria românilor, în general latinitatea a fost readusă la locul cuvenit în școli, mass-media din 90. Deci, e abia o generație care acum e la vîrsta de 20 care a avut cu adevărat ocazia de a gîndi liber, de a sesiza realitatea. Păgubași sunt mulți, care gîndesc pe dos, a fost inevitabil, și eu nu justific. Dar cu toate astea, există mult mai mulți care cîndesc limpede, și care nu țin această limpezime doar pentru sine.
Mai departe, Eminescu e poet național nu pentru că e moldovean, ci pentru că e român și pentru tot ce făcut pentru români. Elevii învață despre Școala Ardeleană nu doar la orele de istoie, foarte logic la orele de română(marea aberație limbă de stat și limba predată în școli). Nu uita la Chișinău există parc chiar în inima orașului unde e aleea clasicilor universali și a clasicilor
români, unde găsești și ardeleni, și munteni și moldoveni. Și nici Brîncuși nu e uitat. Tu nițel aberezi.
Iar lui Lenin îi depune flori Voronin porcul și gașca, tot ei continuă prostiile despre care spui gen mușamalizare la tema moldovenismului și de separatism, dacă a văzut cineva ultimile campanii electorale pcrm unde se folosește steagul ăsta (sper că știți de unde vine) :

Și confirmă spusele mele, vine de la un grup anumit, nu de la popor! Însă poporul trebuie să absoarbă toate astea, și să facă concluziile potrivite.
fuck ce tristețe-n suflet.