rvn, e bun, uleiul de palmier si de nuca de cocos si untul. Toate cu moderatie. Exista ulei de floarea soarelui rezistent la temperaturi inalte. Un truc sa nu arzi uleiul si sa-l descompui in elemente nocive e sa nu pui uleiul de la inceput in tigaie, dar asta depinde de ce gatesti, nu intotdeauna se poate face.
Uleiurile care se intaresc sint mai bune la gatit decit cele care nu se intaresc pentru ca au continut ridicat de grasime saturata, care e rezistenta la temperaturi ridicate. Uleiul de masline nu l-as folosi la prajit, dar daca gatesti ceva inabusit ar putea fi ok, desi gustul uleiului de masline incins mie nu-mi place deloc.
Oricum daca folositi margarina, la orice, renuntati la ea, e foarte nesanatoasa. Dupa cum am invatat eu, margarina e sanatoasa doar atunci cind e lasata in raft, in magazin.
__________________
"Bravery is by far the kindest word for stupidity."
|