Originally Posted by keepwalking:
ce bine v-a tras-o cristian tudor popescu! nu ma mai satur
|
Observati limbajul. Asta e nivelul.
Desigur, C.T.P.-ul nu i-o "trage" nimänui (oricât nu se mai saturä sä se masturbeze,. cu gândul la asta, toti
tras-împinsii). El e genul de om capabil sä aibä opinii opuse alor tale, dar întru totul respectabile. Genul pentru al cärui drept de a mä contrazice m-as lupta pe viatä si pe moarte.
Ceea ce-mi aminteste...
Pentru cine e interesat de controversele realmente intelectuale si fecunde privind filmul lui Ujicä, pot spune cä acum zece zile, la receptia de dupä premiera
"Medaliei de onoare", am discutat subiectul cu Nae Caranfil. Nae a criticat vehement
"Autobiografia lui Nicolae Ceausescu" - dar cu argumente solide, nu ca ale papagalilor. Le puteam accepta si respecta - si consider cä în sine erau justificate, dar în ansamblu, fatä de conceptia generalä a lui Ujicä, se aplicau limitat si discutabil. Oricum, era un adevärat exemplu de criticä inteligentä, nu sfertodoct-menopaoticä. I-am propus lui Nae sä facem un video-colocviu (dupä modelul video-cronicilor), cu un dialog în contradictoriu între el si Gorzo (ar fi fost cu atât mai interesant, cu cât ei doi sunt foarte buni prieteni, deci controversa s-ar fi mentinut tot timpul la un nivel foarte civilizat - lucru de care anumiti indivizi submediocri atât ca nivel cerebral, cât si ca educatie si bunä-crestere, nu sunt în stare). A refuzat, motivând cä el, în calitate de cineast activ, nu-si poate permite sä comenteze public filmele confratilor.
...Ce distantä, de la aceastä atitudine de mare bun-simt, asociatä unor observatii critice competente, si orgasmele de läturi mahalgesti pe care suntem nevoiti sä le suportäm pe acest topic care fusese deschis cu speranta de a fi sobru si demn!