la fel ca Inception, si Shutter Island a urmat acelasi curs: cinema, iar dupa scurta vreme, dvd. Inception-ul nu l-am indragit, nu l-am perceput asa bine de prima oara, fiind mult mai complex, insa la Shutter Island a fost dragoste la prima vedere. un film absolut senzational, cald (in antonimie cu atmosfera rece din el), uman si extrem de captivant. este o pelicula ce rupe putin nisa lui Scorsese, iar asta e un lucru minunat, fiindca desi nu pare facut de el, atentia pentru detalii si adancimea peliculei ne arata totusi ca avem in fata creatia unui mare cineast. despre poveste, numai de bine. intriganta, mereu in suspans, atmosfera prefect creata pentru a transpune spectatorul in personaj, iar ending-ul e foarte ok, la prima vizionare. deja la a doua devine mai clar, inca din timpul actiunii.
leonardo di caprio e mai bun in shutter island decat in inception, scenariul e mai plauzibil si mai uman decat in inception, atmosfera e mai captivanta, filmul per total mi-a placut mai mult. si totusi, de unde discrpenata imensa de 1 punct, pe imdb, intre cele doua filme? inception e pe 4 cu nota 9, shutter island pierdut undeva in top 250 cu nota 8. am analizat si singurul raspuns ar fi complexitatea mai mare si strategia de marketing a inception-ului, dar si gimick-urile folosite de nolan, in comparatie cu stilul straight-forward al lui scorsese. subiectiv,
shutter island e un film mai bun, obiectiv insa,
inception e un film mai "mare". cu toate acestea, ambele pelicule merita un loc de cinste, fiind doua filme ce vor dainui de-a lungul istoriei.
ps: un link interesant, care explica multe. read careful:
http://screenrant.com/shutter-island...ion-vic-46052/