Originally Posted by hellsteed:
M-am intrebat gionloc. Dar tehnica asta n-a ridicat filmul deloc. Poti sa-i spui realism, minimalism poti sa-i spui cum vrei tu , filmul asta , personal il consider slab de tot.
|
s-ar putea sa ai dreptate punctual, insa prin asta sa pierzi filmul ca intreg. si pe mine m-au deranjat pasaje din film si daca as fi ramas la ele as fi spus ca filmul e prost, insa as fi fost tare nedrept cu proiectul.
ce m-a deranjat cind l-am vazut au fost urmatoarele: secventa sexuala usor ratata din cauza felului in care se alinta Francesca (cred ca a fost o situatie dificil de filmat, intre cei doi actori sigur era tensiune din cauza relatiilor reale de pe platou), fetisizarea chipului Francescai (dar acestei atitudini poti sa ii gasesti motivatii interioare, din proiect - nici titlul filmului nu spune altceva), discutia dintre Francesca si Mitza, cind ea crede ca el nu o mai iubeste, cind el, ca sa scape, o invinovateste.. si abia apoi ii spune situatia reala - prima parte a discutiei mi se pare nefireasca pentru o relatie care are in spate ani buni si asta se vede in faptul ca replicile fetei is rostite nefiresc. mai sint ceva pasaje trenante si usor in contrast cu secventele foarte bune ale filmului (toate acelea in care apar camatarii sint foarte bune, calatoria cu busul la fel, ce acu banii si nasul, in ciuda replicii semnalate de tine

), dar ceea ce mi-a placut e ca necontenit momentele slabe sint reparate intr-o alta secventa reusita. incit nu prea iti da voie sa iesi propriu-zis din poveste.
per total eu cred ca e un film bun, pe care il poti urmari cu placere. nu e vorba aici de minimalisme si realisme in sensul tare al conceptelor. e doar un film care spune o poveste clar, care nu divagheaza, un film unitar, bine realizat, ceea ce il face un film bun. cu atit mai mult cu cit e un film e debut!