Thread: "Eva"
View Single Post
Old 20 Nov 2010, 22:58   #96
m3lku
Junior

m3lku

dle popovici, sunteti ori foarte naiv, ori foarte viclean.

filmele mult-laudate aici pe forum au cam toate distribuitor international. 432, Amintiri din epoca de aur, Moartea domnului Lazarescu, Aurora, Autobiografia lui Nicolae Ceausescu, California Dreaming, A fost sau n-a fost, Politist Adjectiv, Pescuit sportiv, Boogie, Marti dupa Craciun, Eu cand vreau sa fluier, fluier, Portretul luptatorului la tinerete, Cea mai fericita fata din lume, Cum mi-am petrecut sfarsitul lumii, toate au distribuitori internationali. Iar mare parte din ele au intrat pe principalele trei piete din lume: SUA, Marea Britanie si Franta. Iar firmele de distributie sunt nume mari, de la Wild Bunch la BAC Films, de la Tartan la Artificial Eye. Asta o data.

Apoi, simpla semnare a unui contract cu un distribuitor nu inseamna neaparat si vanzarea filmului in teritorii. Asteptati mai intai ca filmul sa fie vandut si dupa ce stiti si cifrele, puteti sa veniti cu argumentul ca filmul isi va scoate banii. Cei 95 de spectatori din weekendul de lansare al filmului in Romania nu sunt suficienti ca filmul sa scoata profit.

Cel mai tare ma amuza insa "palmaresul" festivalier pe care-l invocati. Asa zisa "selectie" la Oscar (lucru neconsemnat pe situl oficial al Academiei) nu reprezinta decat aparitia pe o lista de cateva sute de filme PROPUSE pentru muzica de film. La prima SELECTIE din acele cateva sute, filmul nu a trecut nici macar de primul filtru. La fel, la Premiile Academiei Europene de Film, filmul dvs a fost PROPUS selectiei de catre PRODUCATOR (membru EFA), nicidecum de catre comitetul de selectie EFA. De altfel, filmul dvs, alaturi de un alt film spaniol au fost singurele filme propuse de catre producatori, pe langa cele cateva zeci alese de comitetul de selectie. Singurul film romanesc ales de catre comitet a fost Eu cand vreau sa fluier, fluier, care a prins si doua nominalizari, pentru debut si pentru interpretare masculina. Iar prezenta la Cannes a insemnat o proiectie in cadrul Marchee du Film, o piata de film unde proiectiile sunt cumparate de catre producatori ca sa-si vanda filmele.

Nu ne-am nascut chiar ieri.
m3lku is offline   Reply With Quote sendpm.gif