Thread: "Francesca"
View Single Post
Old 20 Nov 2010, 15:27   #58
hellsteed
Cavaler de Veste Buna

hellsteed

Originally Posted by gionloc:
Originally Posted by hellsteed:
Nici nu stiu cum sa-mi exprim dezgustul fata de acest film.

Nu tu un prim-plan in filmul asta ?

asta te doare pe tine? daca nu e prim-plan pe ecran, nu e film?

nu te-ai intrebat inainte sa dai cu paru daca treaba asta nu inseamna ceva? oare distanta camerei fata de personaje nu inseamna ceva? intr-o poveste ca asta, cind aparatul de filmat pune un personaj in prim-plan, nu cumva incearca sa iti insereze in minte o anumita atitudine fata de personaj? faptul ca scena de amor e filmata de la distanta, prin rama usii, nu inseamna ceva? chiar si obsesia aparatului pentru a o centra pe Francesta, nu inseamna (si) altceva decit ca actrita e iubita regizorului?

M-am intrebat gionloc. Dar tehnica asta n-a ridicat filmul deloc. Poti sa-i spui realism, minimalism poti sa-i spui cum vrei tu , filmul asta , personal il consider slab de tot. Ce replica e asta , personaj de 30 de ani : " Nu, tati , eu vreau sa le schimb perceptia despre noi " . Ea vrea sa faca toata astea , dar pana la o adica 40 de minute de film trebuie sa se hotarasca daca sa plece sau nu. Si cat il mai iubeste ea pe Mihaita. Un dialog confuz, fara act , fara rezolvare cel de dupa tentativa de sex . Pai daca s-a voit a se tine o distanta intre camera si caractere, punele domle vorbe ca lumea in gura, nu-i pune sa mediteze, sa gandeasca. Francesca - dupa profilul ei - nu e ea o ganditoare. O asezi asa la distanta si-o lasi sa gandeasca. Si ce ai ? Unde sunt acele forte motrice , minimaliste asa cum sunt ele in cazul de fata care sa creeze situatii , conflicte. Ahh, Mihaita las ca ma duc la nasu si-mi da el 1000 de parai. "Nasule imi dai si mie 1000 de parai. " Iti dau , da-mi zici si tu o poezie de gradinita , ca tare-mi plac" . Pac-pac.
Un alt aspect ar fi , realistic vorbind, cum isi permit mama divortata si educatoare de gradinita , un apartament ca ala, cu toate accesoriile. Si mai ai cateva mii de euro pe langa. Altii nu mananca , strang cureaua sa mai puna deoparte. Cum au strans astia , nu prea stim, dar nici nu e relevant nu ?!

Nici n-am stiut ca Boby si Monica are sitting under a tree.