View Single Post
Old 18 Nov 2010, 15:12   #2754
anaemona
Guru

anaemona

Pit, Judex nu a profitat de increderea mea, i-am postat mesajul din convingerea proprie ca oricine are dreptu sa-si exprime punctul de vedere. Unul din principiile pe care-mi place sa cred ca le urmez e: "desi nu sint de acord cu tine, voi lupta pina la moarte ca sa-ti poti spune parerea". Daca am incalcat regulamentul vreau sa fiu pedepsita.

Vis-a-vis de mesajul lui Judex, l-am postat pentru ca nu are injurii si nu ataca pe nimeni, isi spune parerea, pe care tu o consideri injurie; la adresa ta? la adresa producatorului care nu este user pe forum? Eu am inteles ca Judex a fost banat pentru limbaj necorespunzator, pentru atacuri personale, nu stiu exact mesajele, cuvintele folosite de el in acele mesaje, dar inclin sa cred ca a fost banat pentru cuvinte si nu pentru convingeri. Parerea mea e ca poti face un om sa taca, dar nu-i poti sterge convingerile din cap odata cu tacerea. Dar tu Pit, de ce vrei sa faci un om sa taca? Daca Judex ar aduce dovezi clare, despre preturile pe care el le-a avut in minte cind si-a exprimat opinia, nu ai vrea sa stii ca se poate si altfel decit ai aflat tu? Nu te intereseaza parerea altuia?

Eu sper ca Judex s-ar putea abtine a folosi injurii si ar putea intr-un viitor, nu stiu cind, sa-si exprime parerile, indiferent care ar fi alea, intr-un mod civilizat, dar stiu sigur, de pe acum, ca daca la orice parere care contravine parerii tale, tu Pit, vei raspunde ca astazi: "minte, calomniaza, e mitoman'' atunci Judex iar nu se va putea abtine, tinind cont ca mesajul lui nu ar fi avut nimic din injuriile aduse de tine, ca in cazul de fata.

O ultima idee Pit, desi n-am vazut filmul lui Ujica, oare nu e filmul lui un indemn la toleranta? Ce altceva ar putea fi prezentarea idilica/idealista/nereala a unui om/sistem care au dezumanizat si calcat in picioar un intreg popor? Tu ceri intoleranta, aici, intr-o comunitate virtuala, iar eu zic ca intoleranta in stare de adormire e egala cu zero. Eu zic ca toleranta sau intoleranta e in functie de cap si inima, si n-am cum sa cer nimanui sa fie altfel decit poate fi, dar cum am mai spus, militez pentru dreptul tuturor la replica. In spiritul asta, daca tu ii cereai lui Judex dovezi si renuntai la injurii discutam despre altceva acum.