View Single Post
Old 16 Nov 2010, 15:13   #43
Lelouche
Veteran

Lelouche

Critica Romana de Film? Nu am avut rabdarea de a citi chiar toate posturile,dar nu ma pot abtine sa nu transcriu urmatoarele: ".....Pe de alta parte, criticii nu vor inceta sa bata clopotele in sat, anuntind, la fiecare doi-trei ani, aparitia unei "noi generatii". E mica lor marota : le place sa adune mere cu pere, sa inventeze "valuri" (noi sau vechi), "generatii" (de aur sau sacrificiu), sa organizeze talentul, prin natura lui haotic si dezordonat, si sa-l repartizeze pe grupuri. Cam in acelasi mod in care citeva sute de pusti debusolati, veniti din diverse colturi ale tarii si neavind in comun decit o lada de lemn, sunt aliniati unul linga altul si declarati brusc "batalion". Eu cred in doua mari categorii : talente si mediocritati. Talentele sunt, in general, individualiste, nesolidare, nu se recunosc unele pe altele, prefera sa traiasca in salbaticie. Mediocritatile sunt sociale, agresive si ataca in haita...........".
Parerea de mai sus apartine lui Nae Caranfil si este exprimata in cartea lui Mihai Fulger - Noul val in cinematografia romaneasca.
Si mie imi par intemeiate afirmatiile lui Nae Caranfil, cu atit mai mult cu cit cele expuse contureaza imaginea exacta a unei parti din critica de film romaneasca.
Lelouche is offline   Reply With Quote sendpm.gif