Originally Posted by danonino:
Nu faceti jogging, e frectie la picior de lemn. Mai bine o alergare (ceva intre jogging si sprint) sau un sprint. In mare, 5 minute de sprint e cat o ora si ceva de jogging.
Efortul intens are un efect puternic asupra metabolismului, acesta incepe sa "arda" grasimi pentru energie.
Inca un mit care trebuie desfintat. Daca transpiri, nu dai burta jos. Nu te duci la alergat imbracat pentru o expeditie la polul nord.
|
Un profesor mi-a spus cam altceva. Ca exercitiile de intensitate mica, dar sustinute sunt cele mai bune. Asta pentru ca cele de intensitate mare ar folosi rezervele din muschi, care oricum trebuie refacute, deci practic puse inapoi atunci cand exercitiile inceteaza. Invers, in exercitiile lente, s-ar folosi nutrimente din sange, efortul fiind mai lejer, muschiul are timp sa primeasca nutrimentele din rezervele de grasime, care nu trebuie refacute la fel ca cele din muschi. Practic la incetarea efortului nu pui la loc asa de usor ce ai dat deja jos. Desigur, se ard mai greu caloriile, dar se ard alea care trebuie in principal. Acum eu nu pot fi 100% sigur de corectitudinea informatiei, dar tind sa-i dau dreptate, poate o sa si verific pe undeva. Oricum, as zice ca alergatul intra aici.
PS: Grasimi si lipide sunt acelasi lucru, probabil ce vroiai sa mai adaugi erau glucidele. Probabil nu ti-ai dat seama din cauza ca ai scris rapid, dar am precizat mai degraba pentru altii.