View Single Post
Old 15 Nov 2010, 01:40   #34
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Originally Posted by dragonfly_drk:
stii... melodia asta a devenit celebra intr-un cu totul alt film decat Inception...
intr-un fel chiar mi se pare un pic dezgustator ca au ales o piesa atat de celebra... patand astfel, celebrul film "La vie en rose"... ca daca stai sa te gandesti, oricat de bun ar fi Incepton, nici nu se compara cu filmul care prezinta viata renumitei Edith Piaf.
si acum... copilasii de 14-16 ani vor spune... "wooowww, ce piesa faina... tre sa o caut pe Youtube.
cine o fi Edith Piaf aia, ce mai conteaza?... melodia e misto pentru ca a aparut in Inception".

lame... a big lame!!!

Imi cer scuze ca sar asa, mai ales ca deja mi-a luat-o cineva inainte, dar:

si acum... copilasii de 14-16 ani vor spune... "wooowww, ce piesa faina... tre sa o caut pe Youtube.
cine o fi Edith Piaf aia, ce mai conteaza?... melodia e misto pentru ca a aparut in Inception".

stii... melodia asta a devenit celebra intr-un cu totul alt film decat Inception...

Observi asemanarea? Poti inlocui "14-16 ani" cu "18-20 ani" si "Inception" cu "La vie en rose" si se incadreaza in aceleasi tipare. Dupa cum a spus omuldindulap, melodia nu mai avea nevoie de nici un fel de publicitate din partea vreunui film, e deja de mult timp arhicunoscuta. Poate nu asta-ti era intentia, dar prima fraza spune exact acest lucru. Poate a fost exprimare nefericita si grabita...

Iar, nu vad de ce ar fi dezgustatoare alegerea lui Nolan. Nu e aleasa intamplator, versurile fac referire la situatia lui Cobb, iar versul "Ni le bien qu'on m'a fait ni le mal" poate la fel de bine sa aiba un dublu sens. Pe langa cel evident, numele sotiei sale era "Mal".

Cat despre valoarea comparativa a celor doua filme, nu ma pot pronunta pentru ca nu am reusit sa-l vad pe cel din 2007, desi e in intentia mea inca de cand a iesit. Te asigur, insa, ca Inception va trece testul timpului infinit mai bine si e mult mai reprezentativ cinematografiei din aceasta perioada. Dar sa nu vorbim aici despre chestiile astea ca sa nu fim off-topic.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif