Originally Posted by danonino:
Ti se pare tie ca producem filme asa de bune?
Dintre filmele aparute de dupa '90 (si vazute de mine), doar Filantropica iese in evidenta.
|
hai sa-ti spun ceva, danone:
pana acum catva timp aveam niste prejudecati care constau in refuzul total de a mai vedea vreun film romanesc facut dupa 89, prejudecati fara sens, dar care puteau fi explicate prin suprasaturatia din anii comunismului.
cineva m-a convins ca nu e asa cum credeam eu.
acum incerc eu, acelasi lucru cu tine si anume sa te conving ca in Romania se fac SI FILME BUNE, nu se fac filme care se indentifica cu stirile de la ora 5. acelea sunt glumitele de sambata si duminica seara, de la tv.
de la "Filantropica" incoace s-au facut multe filme romanesti care merita vazute si apreciate si e pacat sa vorbim despre ele daca macar nu facem un efort sa mergem in sala de cinema sa le vedem , sa capatam o oarecare dimensiune a stadiului in care ne aflam ca evolutie a cinematorafiei dupa anii grei de comunism, pe care sunt convinsa ca n-ai apucat sa-i suporti, macar din punctul asta de vedere.
n-o sa insir aici vreun titlu. sunt amintite peste tot la sectiunea asta.
retine, danone: judeci pripit si mi-ar placea sa cred ca nu din cauza ignorantei.
p.s."Medalia de onoare" e un film uimitor, din toate punctele de vedere. ca sa-ti schimbi parerea gresita pe care o ai, te poti "vindeca" vizionandu-l. si apoi, ia-o in ordine descrescatoare pana la filmul lui Nae Caranfil. n-ai sa regreti, te-asigur.