lelouche,
cred ca ai deviat de la tema initiala.
aici vorbim despre succesul la publicul larg,nu la cel care citeste revistele de cinema, ca deja acela se incadreaza la alta categorie...
nu stiu in ce masura pot influenta conditiile din cinematografe, dorinta publicului de a merge la vizionarea unui film romanesc.personal, as zice ca foarte putin, toeretic asa ar trebui.
in nici un caz nu este asta cauza declinului popularitatii acestuia, ci faptul ca romanii pur si simplu refuza sa mai ia contact cu cinema-ul autohton, conform ideii ca tot ce vine din afara e bun si ca ce se face in Romania este prost.
gresit. ieri, se discuta despre "Medalia de onoare", daca va avea succes la public sau nu.
eu nu cred ca aparitia lui Ion Iliescu pe afis va avea vreo influenta prea mare pentru a atrage spectatorii la film si chiar daca ar fi asa, multi vor refuza sa-l vada, asa cum se intampla cu majoritatea filmelor din 'noul val".
desi nu este un film cu ritm alert si actiune, "Medalia de onoare"se incadreaza la categoria "bijuterii".pacat ca publicul romanesc nu distinge cantitatea de calitate. pacat ca ne invadeaza mintea si ochii noua generatie, a filmelor incropite din desene animate sofisticate si refuzam sa acceptam ce-i al nostru, ce ne-ar emotiona si ne-ar face sa intelegem de ce filmul romanesc e apreciat de straini si hulit in tara lui.
|