Originally Posted by c.ghevara:
... Cu punctul 1. sunt încă în ceaţă... film de montaj ne spune doar <b>cum </b>s-a făcu<b>e</b>te</b>. ...
|
păi cam toţi suntem în ceaţă. bine, eu am o scuză că nu am văzut materialul (şi habar n-am dacă o să apuc să-l văd

). ce e Autobiografia...? habar n-am. din tot ce am citit aici, am înţeles că:
s-au luat cele 1.000 de ore de peliculă (sau bandă magnetică, ce-or fi) din care s-a făcut o selecţie (cine, cât şi cum a lucrat nu are relevanţă). apoi selecţia asta a fost aranjată într-o anumită ordine şi transferată într-un material unitar. deci (cred că aşa se numeşte în termeni de specialitate) a fost montată. înţeleg că tot materialul e doar cu secvenţele filmate atunci, fără nici un comentariu de acum, fără naraţiune din off, fără nimic. nu se apropie de modul în care a realizat Solomon cu Marele jaf, care a folosit inserturi din materialul din acea epocă, adică Reconstituirea, dar adăugate la imaginile filmate acum şi cu comentariul actual
Nu se apropie nici de biografia docu-dramă a lui conu' Serj, care a folosit inserturi din propriile filme, dar le-a intercalat în materialul actual, ca suport.
şi e departe de un alt film care s-a realizat acum mai bine de 32 de ani, şi care folosea pentru 90% din film inserturi din alte filme (e vorba de Expresul de Buftea)
aşadar ce e această autobiografie? cum altcumva decât film de montaj? şi atunci ce e Ujică în raport cu acest film? regizor de montaj.