View Single Post
Old 04 Nov 2010, 14:37   #165
hellsteed
Cavaler de Veste Buna

hellsteed

Pe IMDB am dat asa scurt , reprezentativ : si arata ceva de genu :

Director: Ujica
Writer : Ujica

Ca sa dau un exemplu : In prezent fac un colaj de fotografii ale usilor de prin Nicosia (majoritatea sunt gata sa cada, au o cromatica aparte , au un timp pierdut plus cateva alte cateva elemente ce le ofera o originalitate , dupa ochiul meu ) . In cazul acesta consider ca originalitatea e darul dat de istorie, de intamplarile care le-au adus in stadiul in care sunt. Faptul ca eu incerc sa le adun laolalta , dupa cum zice si o nemtoaica de-a mea , absolventa a artelor, e un studiu estetic si nu unul artistico-creator. Eu sunt doar un observator. Consider ca asta face si Ujica in cazul de fata, un studiu estetic, chiar daca natura personajului nu innobileaza frumosul. Si-atunci am putea sa-i spunem un studiu al grotescului, un grotesc ce se defineste odata cu istoria adevarata . De aceea si gustul amar pe care multi l-au avut dupa vizionare. Sincer il felicit pe Ujica ca a avut ideea asta.

Nu am vazut filmul de altfel dar pe baza celor expuse de d-voastra am avut necesara informatie pentru a face aceasta observatie.