cu atitudinea asta o sa va pierdeti voi toti useri si cinemagia va muri (cel putin forumul). imi pare rau sa spun asta, dar asta e adevarul si blestemul meu e ca de fiecare data cand spun ceva, se adevereste. in trei luni de zile de cand sunt aici, am vazut cum forumul moare incet. la inceput se posta, era bine. cateva certuri pe ici pe colo, rezolvate imediat. acum, in afara de certuri si jocuri nu mai vezi nimic. si e normal daca userii nu mai au voie sa posteze la atelier pentru ca nu sunt competenti (ma refer la incepatorii in domeniul scenaristicii), nu au voie sa posteze la filme daca nu le-au vazut, nu au voie acolo, nici acolo, nici acolo... mai ramane jocul interminabil. imi pare rau ca s-a ajuns aici dar eu nu mai rezist. m-am saturat sa ma uit cum se cearta altii. degeaba vorbesti cu unu, sau cu altul ca tot la ale lor raman. degeaba incerci sa ii impaci ca nu reusesti. mai bine te lasi pagubas. pana nu pleaca unul, tot asa va fi. iar daca unul dintre ei va pleca, o parte din cinemagia va muri. nicicum nu e bine.
chiar vroiam sa va spun: eu inteleg ca nu e bine sa iti spui parerea despre film inainte sa il vezi. dar nu va ganditi ca e un exercitiu bun sa iti spui parerea si inainte si dupa iar apoi sa le compari? (parerile) in fond, orice om cu scaun la cap, inainte sa se uite la un film vizioneaza un trailer sau citeste cateva informatii despre film. ca sa vada daca e bun. automat, se formeaza in mintea lui o parere. e ceva instinctual de genul: "filmul asta e bun!" sau "filmul asta nu merita!"
sa fim seriosi. majoritatea dintre noi luam ca si criteriu de analiza trailerul. daca trailerul e ok, ne uitam la film. daca nu e, il lasam deoparte. asa ca de unde pana unde, oamenii nu mai au voie sa isi exprime parerile in legatura cu filmele?
am inteles ca Pit nu are nimic personal cu keep. asa ca am stat foarte bine sa ma gandesc... oare de ce se intampla toate astea? cum s-a ajuns aici?
simplu. asta se intampla cand stii prea multe despre interlocutorul tau.
inainte sa aflu cine e keep in viata reala, nu aveam nimic cu el. nu ma deranjau posturile lui, nu ma afectau in niciun fel. pentru ca nu stiam cine e si ii analizam posturile individual, fara sa ma gandesc deloc la persoana din spatele userului keep. in momentul in care am aflat cine e, s-au schimbat lucrurile. il urmaream cu mare atentie pentru ca stiam ca e din breasla. vroiam sa invat (sa fur) meserie, la fel cum fac cu toti useri de care stiu ca au ceva habar de cinematografie sau lucreaza in domeniu. pana cand m-am uitat mai atent si am aflat cateva informatii in plus. in acel moment viziunea mea s-a schimbat la 180 de grade. acum il vad alt om si nu pentru ca el s-ar fi schimbat, ci pentru ca realitatea cu care il vedeam eu s-a schimbat. acesta cred ca e si motivul pentru care Pit urla in gura mare. pentru ca are alte pretentii de la un om atat de valoros ca si keep. sa fim seriosi, omul e realizat, are imaginatie, se pricepe. nu il poti acuza de incompetenta sau ca nu se pricepe. ar fi blasfemie. si totusi, anumite gesticulari verbale, mai ales in ceea ce-i privesc parerile il fac sa para un biet student revoltat pe cinematografia romaneasca. insa Pit. exagereaza. iar exagerarile lui cumulate cu exagerarile lui keep, iti induc o stare neplacuta.
imi pare rau sa va spun, tuturor moderatorilor, ca formul a ajuns sa fie exact ca un stat totalitar, in care libertatea de exprimare lipseste cu desavarsire. si imi mai pare rau sa spun ca s-a ajuns intr-acolo incat sa fie sterse o gramada de mesaje, sa fie modificate sau mutate dintr-un loc in altul, doar pentru ca moderatorii acestui forum sa se simta bine si sa doarma linistiti. adevarul e ca ati inceput sa abuzati de puterea pe care o aveti, dragii mei. si cum mie nu mi-a placut niciodata comunismul (exact regimul sub care se afla acest forum, momentan), prefer sa ma retrag pana in momanetul in care voi afla din surse sigure ca forumul si-a revenit.
imi pare rau. vroiam sa invat de la voi. aveam multe pareri de spus si de spre "Autobiografia...", pareri pertinente, pe care insa nu am avut curajul sa le postez. aveam multe pareri si despre scenariul lui Alice, insa din aceleasi motive nu le-am postat. asa cum am avut multe pareri, dar nu le-am spus. pentru ca oricat as fi eu de zapacita, si oricat as fi de off-topic, uneori, mai documentez, ma interesez si imi fac o parere.
o sa imi fie dor de voi.