View Single Post
Old 30 Oct 2010, 00:29   #32
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

1) Nu, nu existä nici un fel de comentarii, interviuri, declaratii, inserturi sau supratitluri. Imaginile sunt 100% self-explanatory.

2) Cu riscul de a te surprinde, da - si, dacä stai sä te gândesti, îmi vei da dreptate: nebunia, si mai ales cea tiranicä, e neinteligibilä pentru profani; o pot întelege doar psihologii, psihiatrii, sau alti câtiva oameni de culturä care au informatiile necesare din alte surse (sociologi, politologi, istorici, literati sau artisti de alte specii, cu aplecare spre asemenea subiecte). Iar lucrurile se complicä si mai mult când e vorba nu doar de un dictator megaloman, ci de tot fenomenul uman care-l înconjoarä.
Sub acest aspect, märturisesc cä filmul ästa mi-a furnizat o întelegere profundä, la care nu mä asteptam. E greu de exprimat în cuvinte (nu degeaba am folosit de douä ori, în analizä, cuvântul "inefabil"). Pur si simplu, acum cunosc mult mai bine, într-un mod cu totul nou, în adâncime, substanta umanä a acelor ani: cine si ce era nebunul care ne subjugase, si cine si ce eram noi...
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif