Thread: "Splice"
View Single Post
Old 26 Oct 2010, 14:39   #21
rrs85
Cinemagia's Wine Lover

rrs85

Send a message via Yahoo to rrs85
Originally Posted by marius_em:
Cred ca e prima oara cand sunt intru totul de acord cu Pit. Chiar e un SF solid, bogat in idei, cu personaje bine conturate, complexe, nu inteleg de ce e ridiculizat. Poate sa fie incalcarea tabuurilor? Da scena cu sexul poate parea de prost gust scoasa din context, insa tocmai contextul filmului o valideaza, ba mai mult o face necesara. Ca orice SF bun, si acesta este despre explorarea psihicului uman in situatii exceptionale datorate avansului tehnologic. Asta e daca vreti sensul SF-ului, e o definitie primordiala. E omul pe o statie spatiala in contact cu fiinte sau fenomene necunoscute. Sau omul confruntat cu propria creatie pe un taram pe care nu-l stapaneste intru totul, fie el genetica sau robotica sau inteligenta artificiala. Asadar, sensul scenei sexuale, daca asta era problema, poate fi inteles din perspectiva complexului oedipian, de exemplu, din perspectiva stadiului de maturitate umana, trecerea de la copilarie la adolescenta, si ceea ce ne revolta e faptul ca vedem aceste lucruri umane atribuite unei fiinte ce nu e indeajuns de umana.
Ca o nota personala, am intrezarit io aiurea o idee de feminism? Adica cum a fost portretizat hibridul feminin, si apoi cel masculin, practic cel masculin a devenit un demon, ce trebuia distrus.

Ai pus cireasa pe tort/bombona pe coliva/punctul pe i

Inainte de a-l viziona am citit tot felul de comentarii, marea majoritate avand conotatii negativiste, iar singurul care lauda era Pitbull si am zis sa-l vad... surpriza, mi-a placut, chiar foarte mult! Probabil, nu probabil, ci cu siguranta conteaza optica fiecaruia si puterea de a intelege subtilitatea mesajului din film... sunt persoane care vad imagini si atat si sunt persoane care vad dincolo de imagini!
De furi pândind la coturi de drumeag
Să-i hăcuie, să-i jefuie de pungă, să-i spintece, în inimi să-i împungă.
La beregăţi să-i sângere puţin; în beciuri de Ghehenă să ajungă,
Crâşmarii care toarnă apă-n vin !
rrs85 is offline   Reply With Quote sendpm.gif