Originally Posted by keepwalking:
mai,
tot aud ca cerealele, fulgii de ovaz, etc, mancati dimineata, ar fi foarte buni pentru a slabi, de pilda.
m-am uitat pe etichete si am vazut ca aceste produse au in jur de 65 - 70 de grame de carbohidrati, deci foarte mult, in conditiile in care o paine neagra, graham sau de secara are cam 45- 50 de grame de carbohidrati...
si atunci, de ce sa fie asa bune cerealele alea, daca au mai multi carbohidrati (glucide) decat painea neagra?
|
keep, daca-s fulgi de ovaz expandati nu-s buni

daca vrei sa slabesti, da, cauta ovaz integral, adica bobul intreg sau farimitat care se fierbe sau doar se inmoaie cu apa, lapte, apoi poti pune fructe uscate. E posibil sa existe deja produse gata preparate asa, musli, dar trebuie sa gasesti ceva fara zahar adaugat suplimentar, deci mai sanatos e sa maninci ce stii c-ai pus tu acolo. Carbohidratii sint singura sursa de energie a corpului, deci e important sa-i maninci si in mod normal trebuie sa constituie 60-80% din ce maninci zilnic, numai sa fie nerafinati, adica nu carbohidrati din granola bars, piinea alba, toate produsele cu continut ridicat de zahar, etc. In procentul asta de carbohidrati intra mult mai mult decit cereale, adica fructe, legume, vegetale, sa nu crezi ca zic sa maninci piine. Piinea aia de graham e excelenta, pentru ca face parte din categoria carbohidratilor neprelucrati si pe linga faptul ca iti dau energia zilnica, practic slabesti mincind

adica daca maninci carbohidrati cu absorbtie lenta, pentru care corpul consuma calorii ca sa-i prelucreze, beneficiul pentru organism e maxim.