1. omul este un animal, biologic el este un animal. Singurul lucru care ne diferentiaza este ratiunea, capacitatea noastra de a gandi, de a abstractiza. Atat. In rest, are inima si vaca, are rinichi si porcul etc.
2. @ Buticut.
Omul este violent. Villenta este in natura sa. Uita-te la un bebelus de 8 luni care mangaie dragastos o pisicuta, iar in secunda urmatoare o da cu capul de pereti fara ca aceasta sa fi facut ceva. E in natura noastra sa fim violenti, daca oml nu ar fi fost violent atunci el nu ar mai fi supravietuit atat.
Omul nu e bun, omul daca ar fi fost bun, ar fi fost un om mort.
Scopul nostru este supravietuirea. Nimeni nu vrea sa moara, la dracu', atunci hai sa traim. Simplu.
Daca ti-ar cere un necunoscut un rinichi, tu il dai gratis, din bunatate? Ti-ai reduce tu viata cu 10-15 ani, pentru cineva pe care nu il cunosti? Dumnezeu spune sa ne iubim aproapele, sa il ajutam., daca nu il cunoastem pe individ, asta nu inseamna ca el nu este "aproapele" nostru.
"Vrea Dumnezeu să împiedice răul dar nu poate? Atunci este neputincios.
Poate dar nu vrea? Atunci e răuvoitor.
Vrea şi poate? Atunci este diabolic.” - Epicurus
3. @ Buticut
Omul este un animal tanar. Aparut relativ recent. Dinozaurii au fost pe planeta asta zeci de milioane de ani, au disparut. Ghici ce? Pamantul s-a descurcat si fara ei. Noi, oamenii nu suntem speciali. Noi daca disparem in secunda asta, crezi ca Pamantul va inceta sa se mai invarta?
4. @ Federico
Da, nu am gresit cu nimic. Am spus ca e o intamplare.
Hai sa luam logica ta cu miracolul in care viata e un miracol. Moartea ce e atunci? Care e opusul miracolului? Unde gasesc miracolul vietii in violarea unei femei? Sau unde gasesc miracolul vietii in torturarea unui om? Dar pedofilul, este si el un miracol? Miracolul tau consta in faptul ca omul respira si face pipi, ghici ce? Si un criminal in serie e capabil de asta. Te intreb daca permangatul de potasiu e un miracol? Dar dioxidul de carbon? Dupa logica ta, totul este un miracol, absolut tot de la apa sarata a oceanelor pana la existenta Soarelui. Daca miracolul e peste tot, atunci nu mai e miracol.
5. @ libelula
Gresit, mie imi plac femeile, nu le urasc, nu le iubesc, dar imi plac.
Da, da. Sunt un mizantrop... Mai degraba as zice ca spun ce gandesc, nu intotdeauna intr-un mod politicos.
"pe tine te urasti, sau te iubesti?... sau ce parere ai despre tine?"
nu voi spune mai mult de atat: Unul din cele mai dificile lucruri este acela de a invata sa traiesti cu tine insuti.
"Credinţa nu îţi dă răspunsuri, doar te opreşte din a pune întrebări." - Frater Ravus
|