@ federico
cate patetisme.
"Viata este un miracol atat la nivel microscopic, cum ar fi cel al bacteriilor si al virusurilor, cat si la nivel macroscopic..."
E o intamplare. Si insectele traiesc, am inteles din diferite surse ca si hipopotamul e un animal viu.
Stii ca si dinozauri au vietuit? Ei de ce sa nu fie considerati un "miracol"? Dar gandacul de bucatarie, care exista de sute de milioane de ani, e mai indreptatit sa fie considerat un miracol decat noi.
"Prin om, viata este forma prin care Universul se exprima in cuvinte. Prin viata s-a interrupt tacerea minerala si s-a animat Universul. "
Inseamna ca Universul e defect si plictisit. Cred ca il amuza pe Univers felul cum ne omoram intre noi, omul fiind o creatie cu care nu te poti mandri. Sa ne revenim, noi nu suntem centrul universului, nu suntem nici macar centrul sistemului din care facem parte. Suntem doar niste papagali minusculi de care universul se poate dispensa cu mare lejeritate, poate chiar nici nu va observa acest lucru.
"Stim bine acum ca ceea ce nu se vede nu inseamna ca nu exista… "
Wow! Crede si nu cerceta. Acum in alt ambalaj.
Cuvinte multe. Aspect pompos. Nici o substanta.
Originally Posted by dragonfly_drk:
eu cred intr-un Dumnezeu pe care Il simt... nu am cum sa simt ceva fals.
dar cum spuneai, sa revenim la contradictii.
intrebarea ta:
care este scopul credinciosului în viaţă?
dar care e scopul ateului in viata?
|
Supravietuirea e scopul omului. Amanarea mortii. Atat. Noi suntem niste animale, si ca la orice animale, instinctul primeaza. Avem si constiinta, dar instinctul e decisiv.
Omul este un animal. El se naste, el moare. Singurul lucru de care suntem siguri, ca se va intampla dupa moarte, este transformarea noastra in petrol. Acelasi lucru il patesc si caprioarele, cerbii etc.
Un om este bun cu altii mai slabi ca el, doar daca vrea, daca ii este mila de cei slabi, daca se simte superior celorlalti.
Din frica/lasitate, un om slab este bun cu unul puternic.
Natura umana nu e formata din clisee, din codul bunelor maniere. Nu e buna.