Thread: un serial bun?
View Single Post
Old 01 Oct 2010, 15:01   #23
marius_em
Guru

marius_em

Boardwalk Empire e abia la al doilea episod, e produs de Scorsese, iar protagonistul, un trezorier corupt dintr-un orasel de pe coasta Atlanticului in perioada prohibitiei alcoolului, e jucat de Buscemi. Practic, acest serial surprinde acea perioada ce a cauzat nasterea crimei organizate in SUA, a creat gangsteri notorii ca Al Capone, care apare si el aici tangential, si a facut posibila o serie lunga de filme cu mafioti, care, fara prohibitie nu ar fi existat, i.e. The Godfather, Goodfellas, The Sopranos, etc. Mi-a placut, fiecare episod e ca un film propriu, aduce aminte de atmosfera lui Gangs of New York.

Community, un serial de comedie la al doilea sezon acum, care imi place foarte mult, pentru ca nu ii e teama sa se ia pe sine peste picior, si, in genere, toata industria sit-com-urilor. E despre un grup divers in sex, rasa, si varsta, ce urmeaza cursurile unui colegiu comunitar. Are si umor inteligent, si umor absurd, si actori buni de comedie, in primul rand Chevy Chase.

Bored to Death e in acest moment serialul meu preferat de comedie. Mi-e usor, la varsta mea, sa empatizez cu un grup de barbati, 2 peste 30 de ani, unul peste 60, ce au o atitudine masculin-adolescentina asupra vietii. Protagonsitul, jucat de Jason Schwartzman, pe care l-ati mai vazut si in "I Heart Huckabees", e un scriitor in procesul crearii celui de-al doilea roman, in pana de inspiratie, in pragul unei crize financiare, si in mijlocul uneia emotionale cauzata de despartirea de prietena. Desi descrierea pare melodramatica, serialul nu e in nici un fel asa. Toata ideea e ca,din motive financiare, sau din motive de inspiratie, dar mai ales, din pura plictiseala, personajul o face pe detectivul particular, intrand astfel in diferite situatii, cu diverse tipuri de oameni. Ajutoarele sale in joaca de-a detectivul sunt Zach Galifianakis, barbosul din Hangover, si Ted Danson, pe care vi-l veti aminti din Cheers. Show-ul decoleaza mai greu in primele doua episoade, insa ii iese bine de tot dupa. Are o atmosfera tipica New York-ului.

In rest, a reinceput sezonul, au revenit House, Dexter, Mad Men, The Big Bang Theory, 30 Rock, Stargate Universe, Family Guy, Futurama si The Simpsons.

Last edited by marius_em : 01 Oct 2010 at 15:12.
marius_em is offline   Reply With Quote sendpm.gif