l-am vazut aseara la cinema la cererea copiilor. fiica mea (12 ani) a zis ca e plat si ma tot intreba cand se termina. in ceea ce ma priveste am fost agresat:
- vizual - prea multe closeup-uri care devin obositoare, iar expresivitatea personajelor e exagerat de duioasa ca sa nu zic dulceaga.
- auditiv - asta nu tine neaparat de film ci de cinema - sonorul era la maximul posibil ca-mi tiuiau urechile la sf.
- olfactiv - iarasi n-are de-a face cu filmul, dar trasnea a popcorn cu unt in toata sala si imi inchipui ca asa e peste tot, adica dezagreabil, cel putin pentru mine.
cat despre poveste - e slaba, intr-adevar, iar aportul tehnologiei nu face filmul mai bun, dimpotriva. am inceput sa ma satur de filme in care tehnologia ocupa primul loc in detrimentul artei cinematografice. e ceva de genul, hai sa incropim o poveste care sa ne permita sa aratam cat de extraordinara e grafica noastra pe calculator, 3 d-ul si sunetul surround. si toate astea impuse intr-un fel agresiv as spune. ati observat de exemplu in filmele noi, mai ales cele de actiune, sunetele acelea ca niste tunete, ca niste izbituri, de pe fondul sonor, in timpul genericului sau cand se intampla, chipurile, ceva important? pe mine unul ma scot din sarite.
deci despre film, intr-un cuvant: cheassy.
si pentru ca tot era vorba de desene animate, am vazut de curand My Neighbor Totoro (1988) si mi-a placut de 10 ori mai mult.
Last edited by Mercutio : 30 Sep 2010 at 00:37.
|