Thread: Le Samourai
View Single Post
Old 25 Sep 2010, 19:20   #7
Mercutio
Guru

Mercutio

Originally Posted by illotempore2002:
...Metafora aia cu pasarica tinuta in colivie mi s-a parut total gretoasa si in neconcordanta cu filmul. Mi-a adus aminte de un film de duzina, de mana a saptea, cu niste femei intretinute si nefericite (ca nu se pot descurca singure, fara un amant bun-platnic) si in filmul ala tampit tot apareau cadre cu o caprioara tzinuta intr-un tzarc . E exact la fel, dar identic si cazul pasaricii. O asociere mai nepotrivita cu un criminal platit nici ca am vazut.
ce spui tu aici mi-aduce aminte de un interviu cu fiul lui Bunuel care povestea cum Bunuel si Dali au creat scenariul filmului Un chien andalou. Efectiv puneau pe hartie tot ce le trecea prin cap. Daca unul spunea ceva prea banal celalalt schimba ca sa fie cat mai iesit din comun.
Este o scena in care un tip trage doua sfori legate de doua piane pe care se afla doi magari morti si inca doi preoti. Care mai de care dintre critici, la fel ca tine, regaseau zeci de simboluri si metafore in scena asta, ca preotii reprezinta religia care il trage inapoi, magarii morti moartea, etc. tot felul de interpretari. Iar Bunuel si Dali se stricau de ras cand citeau criticile lor.
Mercutio is offline   Reply With Quote sendpm.gif