Originally Posted by Pitbull:
|
Din pacate, cei care scuipa pe valori sub pretexte straine de judecata obiectiva ...
|
sint doua categorii cind vine vorba de cei care scuipa pe valori - cei care au pretexte straine de judecata obiectiva si cei care nu au pretexte straine de judecata obiectiva?

dar acestia din urma (chiar daca nici ei nu fac altceva decit sa scuipe) exista din moment ce atunci cind vine vorba de filme judecata obiectiva e a ta, asadar indicatorul valorii e verdictul tau? iar ceilalti, indiferent ce spun - nu fac decit sa arate ca au un cimp referential ingust sau ca vizeaza aspecte minore ale filmelor discutate pe care le exagereaza, samd.
e o anumita condescendenta care irita in atitudinea ta in anumite cazuri, un fel de privire superioara (suficienta de sine) - ca de batrin intelept care e deasupra lumii, dar care nu o priveste cu smerenie, ci o judeca aspru si tine sa o puna la punct, fara sa chestioneze presupusa lui viziune detasata si presupusul sau verdict care certifica valoarea.
eu am simtit asta in cazul 'Nunta muta'.
eu unu' nu suspectez prietenii si interese in cazul pozitionarilor laudative in relatie cu vreun film. doar ca in anumite situatii, cum e Marti ori Felicia ori Concertul, aprecierea ridica unele semne de intrebare cu privire la aparatul critic al analistilor.