da,
la asta ma refeream, ca nu imi place...
dar nu imi place din anumite motive pe care eu le consider intemeieate si le voi expune in textul pe care i-l voi dedica filmului, miine seara probabil.
din pacate nu pot spune ca e un film bun, dar mie nu imi place.
iar ceea ce nu imi place - raportat la anumite standarde pe care nu le astept dela FILM (sau de la CINEMA), ci de la fiecare proiect in parte, in functie de ceea ce el etaleaza si de liga in care joaca - nu imi place fiindca acel anume proiect nu reuseste sa fie suficient de implinit, de convingator...
am citit analiza ta,
am simtit si eu ca filmul in final reuseste sa lege o fraza cu tilc - atunci cind sotii comunica in ducerea cadourilor sub pom. insa, hm, pina atunci e doar o evolutie dupa o schema pe care autorii scenariului mi-e teama ca nu o extrag din viata mic-burgheza pe care vor sa o reprezinte. fiindca pe ecran sint lucruri fara logica, sint lipsuri care ma impiedica sa inteleg de ce iubirea lui radu pentru raluca e iubire si nu altceva, sint lipsuri in constructia casatoriei care ma impiedica sa inteleg de ce sotia sa reactioneaza asa. nu pot lua totul de-a gata, ca atare, fiindca asa trebuie sa fie viata aia de pe ecran si fiindca alea is punctele cheie alese de autor.
sau, ok, daca alea is punctele cheie, atunci nu pot sa cred ce face el. fiindca logica unui demers cere anumite ratiuni pentru ca un demers sa fie valid si adevarat.
doar fiindca e punct culminant sau plot pointuri, nu inseamna ca proiectul are in interior motivatiile pentru care acel punct sa fie ancorat in realitatea personajelor in asa fel incit sa il faca emotionant, incit sa il faca sa spuna ceva veritabil despre viata....ceva mai mult decit spune o relatare de presa in care e prezentat un caz de acest gen. o relatare de presa, adica o relatare sterila!
|