View Single Post
Old 17 Sep 2010, 19:18   #77
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by sergiuseling:
Prea multă analiză și prea puțin despre cum ți s-a părut ție.
Tocmai asta e.
Intotdeauna, sunt constient de diferenta dintre:

- Cronicä: mai scurtä, mai accesibilä, mai axatä pe impresii, destinatä mai degrabä spectatorilor si profanilor (si nu tocmai my cup of tea)...
- Analizä: mai amplä, mai exigentä, mai orientatä spre mecanisme, destinatä mai curând cinefililor si profesionistilor (genul meu predilect).

Optiunea dintre una si alta mi-o dicteazä filmul. De pildä, ieri, "Resident Evil: Afterlife" m-a îmboldit clar spre cronicä.
Totusi, prefer ANALIZA, fiindcä e mult mai necesarä. Si pentru cä aici nu ne afläm pe cine stie ce www.undemergemdiseara.ro, ci pe CINEMAGIA - un site specializat, care mai are si menirea de a educa publicul de cinema.

Deci, asteptati de la mine "cronici" la pelicule, si "analize" la filme.

Iar dacä vreti impresii - poftim:
"Marti, dupä Cräciun" m-a contrariat în prima orä. Mi se pärea plicticos si trenant.
Brusc, în secventa confruntärii, m-a pälit. Si, începând de atunci, am înteles tot ceea ce-si pregätise anterior - si cât de parsiv (în sens bun!), mä prinsese în cursä... Am descoperit, retrospectiv, încärcätura si valoarea acelor secvente atât de dezamägitoare la prima vedere.
De-atunci, mä urmäreste încontinuu. Mä gândesc la el ceas de ceas. Admiratia mea pentru Radu creste, iar revelatia Mirela mä obsedeazä. Abia astept sä-l reväd - si, mai ales, sä-l am pe DVD si sä-l iau la pigulit cu elevii mei (cum am fäcut cu "M.D.L." si "4,3,2").
Asta-i ceea ce se cheamä a great movie (in my book).

Last edited by Pitbull : 17 Sep 2010 at 19:24.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif