View Single Post
Old 17 Sep 2010, 18:00   #74
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Exact asta am fäcut: am spus ce cred despre film.

N-am fäcut istoria cinematografiei românesti. Una din douä:
- ai dat la alt articol
- confunzi filmografia lui Radu Muntean (si, partial, a Noii generatii), cu toatä cinematografia româneascä.

N-am "explicat într-o frazä despre ce e fiecare film", am punctat doar temele lor (atât reale, cât si asa cum sunt percepute de masa cocäläreascä), pentru a defini contextul unei iminente erori de perceptie si apropo de acest film.

Da, vin cu tot felul de formule: ”sarcina tensională”, ”acrobație dramaturgică”, ”balastul anodin”. Care-i problema? Doar n-o sä scriu scoläreste, ca-n manualele de clasa a III-a.

Da, explic filmul punct cu punct cu axe temporale, efectele de unsharf, radiografia dezastrului.
Care-i problema (bis)?

Da, vä mai spun si de conferinta de presä si discutii despre cum s-a fäcut (nu "vrut") filmul.
Sä n-o fac? OK - convinge-mä (cu motive solide), si promit cä n-am sä mai fac.

Dacä pentru tine e prea greu de priceput, nu pot decât sä regret. Dar nu e totul pierdut. Sträduieste-te, si cred cä vei pricepe - destul de curând, fiindcä nivelul analizei mele e chiar foarte accesibil; am si mentionat, într-un loc, cä nu se adreseazä numai profesionistilor, ci si cinefililor (de un anumit nivel, totusi... Nu de sus-numita "clasa a III-a"! )

Last edited by Pitbull : 17 Sep 2010 at 18:04.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif