Originally Posted by Memeito:
Am gasit pagina web al lui Artis film dar nu si de la Paradox.
Daca ma duc cu proiectul la ei si o sa il accepte si o sa obtina si finantarea de la CNC o sa am mana libera sa fac ce vreau eu? De pilda sa aleg ce actori/actrite vrea muschiul meu, sa filmez cum vreau eu,etc?
|
Altul care-si rade de noi, banuiesc.
Hai ca intr-atat de naiv nu poti fi de-adevaratelea. Dar ma prefac ca esti pe bune si-ti explic: omule, daca ti-a trecut asa tie prin cap sa faci film, pur si simplu, ia o camera si plimba-te cu ea prin parcuri si fa film. Daca tintesti sa faci filme profi, trebuie sa: 1. ai un scenariu; 2. cauti un producator (daca vrei sa faci cu adevarat filme, nu te duce la aia de ti-au fost recomandati, mai sunt producatori pe asta lume romaneasca); 3. vezi daca producatorii te baga-n seama, iar in cazul fericit in care se intampla semneaza un contract; 4. lasa-i pe ei sa se ocupe de pile & relatii, ca asta e treaba lor; 5. asteapta rezultatele.
Chestia e ca in veci n-o sa te bage-n seama vreun producator CA REGIZOR daca tu nu existi in sensul asta prin nimic, adica n-ai facut o facultate de profil si/sau n-ai nici macar un scurtmetraj realizat. Asa ca mai bine esti un pic mai modest si faci un scenariu mai intai. Nu te gandi deja la cum iti faci castingul, ca ajungi de rasul curcilor.
Fireste, iti ramane varianta de la inceput: vrei sa faci filme? Gasesti niste actori printre prietenii tai, ca mai era unul pe-aici care asta intentiona. Si faci un "film" la care sa te uiti seara inainte de culcare si-ti spui: mama, ce regizor sunt! Nu-i mare lucru pana la urma. Exista multi regizori cu patalama si cu destule filme facute care exact asa o duc: se admira singuri, ca nimeni altcineva nu vrea sa le vada filmele.
Hai noroc!