View Single Post
Old 09 Sep 2010, 20:06   #1713
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

am stat putin pe ganduri pana sa postez ceva.
de la ora la care a postat Pit, ora de la care m-a si invitat sa-l citesc, dealtfel,am stat si n-am stiut ce sa fac...
daca as incerca sa-mi apar breasla, s-ar isca aici un scandal monstru...
poate pe buna dreptate, sau poate nu...
in schimb, am cateva observatii, legate in principiu de "povestioarele" doamnei Pippidi.
nu contest spusele ei.
eu stiu doar atat. daca o persoana primeste acasa un document emis de fisc in care este anuntat ca are de primit o suma de bani( instiintare de restituire, adica) nu are cum sa fie o greseala....dar, pana la proba contrarie, asa o fi. si din cate stiu eu, sumele mici sunt restituite prin mandat postal. deci nu era nevoie sa se deplaseze nimeni, nicaieri.
dar, in cazul in care fiscul are calitatea de creditor, nu sta pe ganduri, niciodata.
in cinci ani de zile, in mod sigur, domnul Pippidi a fost in prima faza, instiintat ca este debitor,(printr-o notificare finutza, evident) urmand apoi, masurile drastice daca dansul nu se obosea sa-si faca datoria de cetatean. ca atare, administratia finantelor de la sectorul respectiv, sigur a emis somatia de plata si titlul executoriu. asa e procedura, asa se face. plus ca se publica pe site-ul ANAF.
ramane sa dovedeasca daca au luat la cunostinta sau nu.
apoi in legatura cu chestiunea simplificarii sistemului de colectare si a numarului de taxe,
chiar s-a facut ceva: de trei ani, acestea sunt platite intr-un cont unic.....deci, nu-i de neglijat..

restul ....politica, politica, politica...
p-astia i-am votat, cu astia mergem inainte. sa ne spalam cu ei pe cap!

Last edited by rvn : 09 Sep 2010 at 20:10.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif