View Single Post
Old 09 Sep 2010, 16:00   #826
Federico
Snob Elitist

Federico

Originally Posted by Liviu-:
Sa nu folosim spiritualitatea numai in contextul credintei. Si arta e spiritualitate, o sursa foarte mare pentru om de a se imbogati spiritual.

Absolut. Spiritualitatea autentica se gaseste in orice demers care iti dezvolta constiinta de sine.Eu in ultimii 10 ani am intrat doar de doua ori in biserica. Odata la moartea unui bunic si a doua oara dintr-un fel de obligatie, ca sa nu jignesc pe cineva drag (nu ca as avea ceva impotriva religiei ADEVARATE, care e o rara avis astazi [de fapt sunt oameni ai bisericii pe care ii apreciez si citesc cu placere... vezi Steinhardt, vezi Dumitru Staniloaie etc.] ci pentru ca nu citisem inca si eu o carte; eram ateu teribilist pe trotineta).

@Marius,
- in legatura cu miracolele, ca o coincidenta draguta am vazut chiar azi pe prima pagina de pe site mentionat un film cu numele "Lourdes" . Lourdes este un loc in care au loc vindecari miraculoase, cauta un pic pe google. Eu zic ca e interesant si sa fim cu ochii pe el.
- da, cred ca ratiunea e un mijloc indispensabil iar rolul ei apare la inceput de drum dar de la un moment dat intram pe un teren accidentat iar ratiunea devine inutilizabila. reteta pare a fi 90% cunoastere stiintifica si 10% experienta inefabila (evident proportiile sunt relative rau).

@paul_aramis:
- intelege odata: nu ne intereseaza cine le-a inventat ci daca ne ajuta sau nu.
- stii bine ca exista moralitate si in afara religiozitatii. nu conteaza cum ai ajun sa ti le insusesti, daca crezi in legile alea pt ca scrie in biblie sau pt ca sunt demonstrate stiintific sau pt ca le-ai descoperit cu capul tau. conteaza daca sunt valabile sau nu. si da cineva care ucide sau fura sau isi necinsteste parintii e imoral... dar nu pt ca scrie in biblie ci pt ca ca incalca niste principii logice evidente pe care se bazeaza ordinea si civilizatia.

Dati-mi voie sa pun si un link.
NECESITATEA RELIGIEI SI CAUTAREA REALA: http://www.joculrealitatii.com/blog/...rea-reala.html

LE: Am editat cu astea: * [de fapt sunt oameni ai bisericii pe care ii apreciez si citesc cu placere... vezi Steinhardt, vezi Dumitru Staniloaie etc.]
*iar ratiunea devine inutilizabila.

Last edited by Federico : 09 Sep 2010 at 16:10.
Federico is offline   Reply With Quote sendpm.gif